Fem tips og triks til digital sikkerhet

Mann med mac

GDPR Er nå et velkjent konsept. Det er litt av en omveltning for mange, det bør derfor være topp prioritet for ethvert nettsted å ha sikkerhet i orden. Et usikkert nettsted kan spre forskjellige virus, stjele informasjonen din, sende spam og mye mer. For å beskytte deg selv og dine personlige opplysninger er det derfor viktig å vite hvordan du sjekker når et nettsted er sikkert eller ikke. 

Videre, for de som driver nettbutikk, er det viktig å ha sikkerhet for sine kunder og deres personlige data. Nedenfor er fem ting du bør se etter når du reiser online.

  1. Se etter “S” i https

Hvis HTTPS ser kjent ut, er det fordi mange nettadresser (URL betyr Uniform Resource Locator og er et begrep den eksakte adressen som en gitt side har på Internett), den starter enten med http eller https. “S” betyr at siden er kryptert. Sikkerheten er levert av SSL. SSL er en forkortelse for Secure Sockeys Layer.

SSL er en standard sikkerhetsteknologi som gjør det mulig å etablere en kryptert (sikker) forbindelse mellom en webserver og en nettleser. Denne tilkoblingen sikrer at alle data som passerer mellom webserveren og nettleseren forblir private. Enten det er en nettbutikk som selger armbånd for menn eller geberit aquaclean toaletter, gir det sikkerhet for brukerne dine. Se et eksempel her:

En VPN-løsning er også viktig for online sikkerhet. Dette er utdypet i IT -borgerens siste artikkel om VPN.

2. Se etter en personvernpolicy

Et nettsteds personvernpolicy bør vises et sted på nettstedet og er ment å gjennomgå hvordan dataene dine behandles, brukes og beskyttes. Nesten alle nettsteder har en personvernerklæring, dette indikerer at nettstedseierne er forpliktet til å overholde lovene om personlig sikkerhet, så vel som å gi sikkerheten til nettstedet. Det er derfor en god idé å lese gjennom dette. 

3. Finn kontaktinformasjonen

Hvis du tenker at det å finne nettstedets kontaktinformasjon resulterer i en mer troverdig tilnærming til siden – er du ikke alene. En undersøkelse viser at 44 prosent av nettstedets besøkende forlater nettstedet igjen hvis de ikke finner tilstrekkelig kontaktinformasjon. Disse kan være telefonnummer, e -postadresse, fysisk adresse, returpolicy og lignende. Dette resulterer ikke akkurat i et sikkert nettsted, men det indikerer at det sannsynligvis vil være noen å kontakte når det gjelder kommunikativ bistand.

Det er akkurat det Pressport er opptatt av. Det er ekstremt viktig å kunne kommunisere det riktige budskapet. Hvis du vil fremstå som en troverdig side, kan du tilby din hjelp til å forstå den – nemlig ved å gjøre kontaktinformasjonen din synlig. Pressport beskriver hvordan du kan bruke pressemeldinger for å få din bedrift til å kommunisere på en enkel og effektiv måte.

4. Se etter brukeranmeldelser og vurderinger 

Et annet tips når det gjelder sikkerhet på nett, er å lete etter såkalt social proof, eller sosialt bevis. Sosialt bevis er mer presist en strategi vi forbrukere bruker når vi må bestemme om et selskap eller merke er noen vi ønsker å kjøpe fra.

I praksis betyr dette at vi ser etter troverdige kilder og gode argumenter når vi tar beslutninger. Hvis et produkt har gode anbefalinger, er det tross alt mer sannsynlig at du stoler på dets egenskaper og dermed bruker det selv.

En av de mest kjente former for sosialt bevis man kan se etter er brukeranmeldelser og vurderinger av selskaper. Se for eksempel hvordan Asonor har innarbeidet dette på deres nettsted.

Det kan også være en ide å sjekke ut tredjeparts nettsteder som Trustpilot og Google my Business, ettersom disse nettstedene lar deg se spesifikke kundeopplevelser.

5. Følg magefølelsen

Selv om et nettsted oppfyller alle kriteriene ovenfor, er det dessverre ikke alltid 100% troverdig. Det er her din egen magefølelse og dømmekraft bør spille inn. Hvis siden for eksempel virker mistenksom, kan det være at innholdet på siden er fylt med språkfeil, mistenkelige popup-vinduer, dårlig plasserte annonser, etc. Her er det viktig å følge magefølelsen. Du går aldri helt galt med det.

Om du følger rådene ovenfor, vil du ha verktøyet i orden når du går rundt på nettet. Jo større sikkerhet, jo mer frihet på de mange kanalene på Internett. Husk at disse tipsene ikke bare fungerer på nettleseren din på PC eller bærbar PC, men også på din smarttelefonen.